Home Klanten Peter de Graaf

Peter de Graaf, bakkerij 't Stoepje

"De boekhouder is een deel van het bedrijf"

Na twaalf jaar ‘voor de baas’ te hebben gewerkt, kon Peter de Graaf in 1999 de Broodbus en bijbehorende marktplaatsen overnemen. De boekhouder kreeg hij er in of meer bij. ‘Ik wilde al jaren voor mezelf werken, maar mijn baas wilde niet dat ik wegging. Als ik nog even zou blijven, kon ik de zaak overnemen. En dat heb ik gedaan. Ik kwam in een gespreid bedje. Smink Kok Lentink was al boekhouder van mijn werkgever en omdat ik weinig verstand van dat soort zaken heb, heb ik hen ook als boekhouder genomen. Nooit spijt van gehad. Een goede boekhouder is toch een deel van het bedrijf’.

Goed gesprek

De Graaf runt samen met zijn vrouw Wijna de zaak. Twee dochters helpen doordeweeks en op zaterdag staan ze met zeven man op de markt in Hilversum. Smink Kok Lentink doet voor De Graaf de salarisadministratie, boekhouding, jaarrekening en belastingen. De Graaf: ‘Eén keer per jaar hebben we een uitgebreid gesprek. Dan luisteren ze goed naar me en geven tips en actuele zakelijke adviezen. Dat is voor belangrijk. Zij kunnen vertellen hoe het met me gaat in vergelijk met collega’s in dezelfde branche.

Subsidies regelen

De Broodbus van De Graaf is ook een erkend leerbedrijf. Leerlingen van de MBO-opleiding tot verkoopmedewerker kunnen bij ’t Stoepje ervaring opdoen. De subsidie voor het leerbedrijf regelt Smink Kok Lentink. ‘Dat eindeloze wachten aan de telefoon als je zo’n instantie belt. Dat Smink Kok Lentink het snel regelt, vind ik heel fijn. Het scheelt mij een hoop tijd en ergernis. Laat hun ’t maar lekker regelen, denk ik dan. Ieder zijn vak en ik weet dat het goed is geregeld’.

Kom gezellig langs voor een kop koffie met advies!

Neem contact op
House of Ambition Logo